Psí pelíšek

… místo k pomazlení

1 Březen 2008

Patník

PatníkŽe nevíte, co je patník? No přece psí návštěvní kniha. My pejskové si svoje vzkazy obvykle píšeme na patníky, stromy, ploty a podobně. Čím výš, tím líp. A protože jste na webu psím, musíte to zkusit taky. Tak schválne, kdo výš?

P.S. Pokud chcete něco napsat naší paničce a třeba si s ní vyměnit zkušenosti s epileptickým pejskem nebo třeba i s výchovou dvou psích slečen, to jako nás, klidně jí napište mail, ona vám určitě něco poradí. Ale berte to s rezervou, přeci jen, my bychom vám poradily mnohem líp!
Pište na: sandy@hi-life.cz

  1. 1 1. Březen 2008, Sunny a Cheynee napsal:

    Tak nám pište, ať máme co číst!

  2. 2 1. Duben 2008, vladimira mala napsal:

    Ahoj Sylvin,

    tak si myslim, ze bys z toho nakonec mohla vydat knihu – neco jako “Z psiho zivota aneb takhle bych se taky chtela mit”. Jen by to chtelo pak vic obrazku, treba i malovanych, jako v Dasence. Jsi ucineny spisovatel!

    cau Vladka

  3. 3 1. Duben 2008, vladimira mala napsal:

    Ahoj sylvin,

    napsala jsem ti maly komentar k predposlednimu zaznamu, tak abys ho nasla.
    pa vladka

  4. 4 9. Duben 2008, vladimira mala napsal:

    Sylvin, chtela jsem si stahnout tyhle dve krasne fotky na snehu, ostatni sly a tyhle zrovna nejdou!? Je to umyslne?

  5. 5 11. Duben 2008, Amálka napsal:

    Ne, úmyslné to rozhodně není, ani nevím, čím to je. Fotky posílám mailem!

  6. 6 30. Červenec 2008, Marta napsal:

    Jsou moc krásné. Moc Vás všechny zdravím :-)
    Marta

  7. 7 30. Srpen 2008, gabi napsal:

    je to tu hezikyyyyyyyyy!!=)=)=)

  8. 8 28. Únor 2009, Liba Fadrná napsal:

    Krásné dobré ráno ! Děkuji za odkaz na tyto stránky, jsou moc hezké a působivé. Máte velké srdce pro pejsky a to se cení… Vždyť oni nás, na rozdíl od lidí, milují bezmezně a hlavně – bez podmínek !!!
    S přátelským pozdravem, Liba Fadrná a Kubíček – střední německý pinč, původním jménem Cooper, z chovatelské stanice “Od čtyř bříz” Dřísy za Prahou.

  9. 9 18. Červenec 2009, Poustevnice Šedá napsal:

    Ahoj, Amálko!
    Před chvílí jsem si vymazala mail pro tebe a tvé pejsky, takže znovu:
    Moc se mi tvé stránky líbí, je z nich cítit veliká láska ke zvířatům. Také tě obdivuji, jak zvládáš Kulíškovu nemoc – pozdravuj ho prosím od naší bandy: Amigo (italský chrtík, dědoušek 13 let), Bubíš (vipet 11 let), Rudýsek (vipet 6 let) a kocouřiska Mikeš, Macek a Kryšpín. A samozřejmě vodní želvák, toho času na zahradě.
    Stránky jsem si dala do oblíbených, ještě si to všechno přečtu, protože tvůj pohled na svět a smysl pro humor se mi líbí.
    Zítra to jsou 3 roky, co nám umřel náš milovaný pejsek Cliff, bylo mu 15 let a já na něho nikdy nezapomenu….tolik mi chybí.
    Na moje zvířectvo se můžeš podívat na you tube, když si dáš hledat nick Poustevniceseda.
    Hezkou neděli vám všem a hodně zdraví:)))

  10. 10 18. Červenec 2009, Amálka napsal:

    Ahoj Poustevnice,
    no to je paráda, koukala jsem na videa, želvák je nádherný a má moc hezky upravené jezírko.
    Psiska jsou komici, jak se klasicky přečůrávají :-).
    Ještě mrknu na zahrádku.
    Taky jsem přemýšlela, že sem dám nějaká videa, asi začnu, aby to bylo zajímavější.
    Hezký večer, zdravím všechna zvířátka,
    Amálka a ZOO

  11. 11 9. Srpen 2009, Irena napsal:

    Dobrý večer,
    právě sedím a brečím u PC a hledám informace o epilepsii u pejsků. Shodou náhod jsem narazila na Vaše stránky, kde píšete o klinice JAGGY. Právě jsou to 2 hodiny, co jsem tam odvezla svého malého mazlíka s první diagnozou – epilepsie. Trošku mi to po přečtení o Kulíškovi dodalo odvahy, i když není vůbec vyhráno. Píšete o klinice jako o specializované klinice na tuto nemoc, tak snad je to štěstí, že jsem ho odvezla právě tam. Je to ještě psí miminko, tak snad má spustu sil a dopadne to dobře. Držte mi palce a děkuju za Vaše stránky. Povzbudilo mě to.
    Irena

  12. 12 12. Srpen 2009, Amálka napsal:

    Pro Irenu

    Tak jak dopadlo vyšetření? Jak je vašemu pejskovi? Držím palce, nevzdávejte to. Určitě napište, jak to pokračuje. Co budu moci, poradím.

  13. 13 17. Srpen 2009, Ivana napsal:

    Dobrý den.
    Při brouzdání po internetu a hledání informací o psí epilepsii jsem narazila na vaše stránky. Náš velký bílý pudl se dnes ráno vzbudil s epileptickým záchvatem. Bylo to hrozné. Brečela jsem nad ním a nemohla mu pomoci. To byla ta nejhorší beznaděj. První záchvat měl před měsícem, ale byl tak slabý, že jsme si nebyly jisti zda se skutečně jedná o epil. Bohužel se nám to potvrdilo dnes ráno. Celý den je chudák jako bez života. Musíme ale doufat, že léky pomůžou.

  14. 14 7. Září 2009, mika napsal:

    Ahoj Sylvie,
    právě jsem “dala spát” mého pejska po epi záchvatu a rozhodla se najít nějaké info či video o Epi. Narazila jsem při tom na tvé stránky, kde popisuješ “Kulíškovo trápení” s touto nemocí….. Chtěla bych ti moc poděkovat za tak vyčerpávající “popisující” článek, který i mě povzbudil k tomu, že snad bude lépe (momentálně jsme před rozhodnutím zda podávat léky či nikoli :-( a po přečtení tvého článku “jdeme do toho”/ Děkuji Mika

  15. 15 13. Září 2009, Amálka napsal:

    Pro všechny, kdo mi napsali:
    Opravdu to nevzdávejte a neklesejte na mysli. Epilepsie je hrozná nemoc, ale je veliká naděje, že s ní pejsek prožije dlouhý a v rámci možností hezký život.
    Kulíškovi je teď už 11 let, záchvaty má momentálně docela nepříjemně často, jednou měsíčně, ale i častěji. I tak se z toho ale vždycky oklepe a zase jedeme dál.
    Pejsek bude vyžadovat více péče, kontroly, a sledování – občasnou úpravu dávkování léků. Ale na to se dá zvyknout a už vám ani nepřijde, že připravujete snídani nebo večeři jak sobě, tak i pejskovi – s dávkou léků. I pokud máte více pejsků, zvyknete si na to, že epileptika budete krmit odděleně, aby mu ostatní jeho léky neslupli. Všechno se dá zvládnout.
    A jak píše Mika – pokud pejsek záchvaty má (častěji, než třeba 4x do roka), moje zkušenosti mi potvrdily, že je lepší léky podávat. Opravdu pomohou a je to menší zlo, než nechat psí tělíčko ničit neustálými záchvaty.
    Držte se, pejsky moc zdravím a jsem zvědavá na další zprávy!

  16. 16 14. Duben 2010, Nicole a hafani napsal:

    Ahojki, náhodou jsem narazila na tvoje stránky a rozhodně nelituji, píšeš hrozně krásné poutavé článečky u kterých mi né jednou ukápla slzička:) a už z tohoto webu je jasně patrné, že se u tebe mají hafani opravdu jako ve psím ráji, a tak to má být. Přejeme vám spoustu krásných společných zážitků, papa Nikča, Forest a Maxík :)

  17. 17 14. Duben 2010, Amálka napsal:

    Díky, jsem moc ráda, že se líbí!

    Amálka

  18. 18 15. Duben 2010, Ondřej napsal:

    Dobrý den,

    pečlivě jsem přečetl celý pelíšek, především pak články o Kulíškovi a snad kvůli tomu, že prožíváme v současné době to samé mi nejednou ukápla slza. Přišlo to náhle, bez varování… Ačkoliv se Matesův (jorkšír) stav pomalu zlepšuje, všichni máme strach z toho co bude dál. I tak však děkujeme za užitečné rady, které jsem tu nalezl a přeju vám a vašim pejskům jen vše dobré…

  19. 19 8. Květen 2010, Tereza napsal:

    Dobrý den,

    náhodou jsem narazila na Váš blog, pročetla si příběhy hlavně o Sandy a Kulíškovi a opravdu mě dojalo, s jakou láskou jste to napsala. Takových lidí jako jste Vy by mělo být víc, na světě by bylo lépe!

    Mějte se krásně a přeji ještě spoustu spokojených let s Vašimi nynějšími psími slečnami!:-)

  20. 20 18. Srpen 2010, Adéla napsal:

    http://www.facebook.com/pages/Psi-kusy/108515922521888#!/notes/psi-kusy/nick-s-epilepsii/143702135660644

  21. 21 9. Únor 2011, Kateřina Marková napsal:

    oprava emailu kacula.markova@seznam.cz

  22. 22 9. Březen 2011, Edit napsal:

    ahoj pejskaři, mám takový dotaz. Zítra si jedu pro pejska který má 8 týdnů. Majitel mu již říká nějakým jménem a mě se moc nelíbí :-( myslíte, že jde pejsek ještě přejmenovat? nebo mu v tom udělám zmatek :-( předem děkuji za odpověď!

  23. 23 9. Březen 2011, Amálka napsal:

    Pro Edit

    Jasně, to není problém. Dejte pejskovi jméno, jaké se líbí vám. Štěňátku je to fuk.
    A na nové jméno si zvykne pejsek i v dospělosti, náš Kulíšek se u původního pána taky jmenoval jinak. Ale já jsem to nevěděla, a když jsem se to dozvěděla, už to byl Kulíšek :-).

    Amálka

  24. 24 22. Srpen 2011, Ifka napsal:

    Dobrý den,
    letos v lednu nám po 16ti letech umřel Hoky-baset.Stýská se nám. Z útulku v ČR jsem ještě v prosinci vzala štěně a manžel pak na netu našel dalšího pejska až ze Slovenska, kde měl být utracen v KS. Ted´ všude hledám co nejvíce informací, aby bylo mezi psama vše v pohodě. Zatím došlo jenom k jedné potyčce s jídlem a to jsem zakročila-tak snad bude klid.
    Vždycky jsem měla psa, nejdřív to byl velšteriér, pak jezevčice a následně baset.Pokaždé se dožil pejsek u nás vysokého věku a jak kdybych to tušila těsně před smrtí jsem vždycky dotáhla štěně.
    Prvně mám 2 pejsky najednou a nalezence – voříšky.
    Pejsek ze Slovenska byl týrán, má zloměnou nohu-špatně zrostlou-veterinář říkal, že s tím nic už nejde dělat a velice se bojí lidí, jsou mu asi 2 leta. Ten druhý pejsek z ČR bude mít prosinci rok- někdo vyhodil do mrazu ven fenu a ta venku 3 dny opatrovala v křoví 9 uzlíčků, než se dostala i ze štěncama do útulku a tam jsem ho našla.
    Prosím jestli mi doporučíte nějakou radu, jak zjistit zda jsou pejsci v pohodě, nebo je mezi nimi napětí? Ted´ jsem byla 16 let zvyklá na basetí povahu a to je hodně velký klidař a pohodař-chybí mi, tak bych nerada udělala chybu v chování 2 psů najednou. Každopádně zatím kromě jedné zminované potyčky k ničemu nedochází, jsou spolu již celý měsíc.
    Nevím čeho si mám všímat, a kdy zakročit, kdyby něco- protože nejsem ochotná doma tolerovat bitky, myslím si, že jsem taky součástí smečky a mám právo taky dát najevo svůj názor, a proto jsem rázně u té jedné potyčky zakročila/-na oba-, tak že byl klid a od té doby snad velím.
    Přeju hezký den všem na patníku))

  25. 25 8. Březen 2012, alena napsal:

    zdravím všechny,kteří mají stejné trápení s epilepsií u svých pejsku,naše psí holčička má epilepsii jedenáct let takže všem dobře rozumím,dost nám pomohl dr.herčík z kliniky v horoměřicích,i když epilepsie nikdy neustoupí přece jen záchvatu je méně.

Napište na patník:

*

nahoru »