Psí pelíšek

Naše první Velikonoce

24 Březen 2008

Naše první Velikonoce

Beránek a zajícPoprvé jsme slavily Velikonoce. Panička nás vykoupala, prý abychom byly čisté a neměly na sobě bahno z válení s Arhesem a Kubou, a v domácnosti se objevila dvě nová podivná zvířata. Beránek a zajíc. Ale zábava s nimi nebyla, vůbec se nehýbali. Zato moc pěkně voněli! Kulíšek nevoněl, páč se nekoupal, ale zábava je s ním větší, když se panička nedívá.

Dnes ráno přišli k nám domů podivní lidé, měli v rukou spletené proutky a představte si, že s nimi mlátili naši paničku!! Nám se to pranic nelíbilo, ale panička se smála, tak jsme zatím nijak nezasahovaly. Ale jak nám na ni ještě někdo vztáhne ruku, bude mít co do činění s našimi čerstvě rašícími zoubky!

Všechno ale dobře dopadlo, protože jsme dostaly kousek piškotového beránka, a ten se nám moc líbil. Velikonoce u nás mají bod a příští rok mohou přijít znovu!

rubrika Psí život | 0 komentářů

23 Březen 2008

Viděly jsme Arhese!!!

ArhesDnes jsme měly dlouho očekávanou premiéru, přijel se na nás podívat bratranec Arhes s kamarádem Kubou. Arhes je beauceron, Kuba je německý ovčák. Takže oba jsou to pořádní chlapi! Vystoupili z auta před zahrádkou, my na ně koukaly přes plot, a už jak jsme prostrkovaly čumáčky a Arhes vrtěl ocasem, bylo paničce jasné, že se bát nemusí, a tak nám pustila oba kluky do zahrady.

To bylo tóčo!! Kluci jen koukali, vrtěli ocasama, divili se, co jsme zač. My se bály a zajímalo nás to zároveň. Skákaly jsme a ječely, kvičely a skučely, nevěděly jsme, čí jsme a nejsme!

Celý článek »

rubrika Holčičí řeči, Návštěvy | 0 komentářů

22 Březen 2008

Máme rády Kulíška

Holky s KulíškemPomalu ale jistě si zvykáme na našeho malého Kulíška. Zpočátku jsme nevěděly, co s ním, snažily jsme se ho lovit, ale panička nám to zakazovala. Dneska už ho ale bereme docela klidně, je to prostě starší bráška, navíc moc nemocný, tak ho neotravujeme. On nás má asi taky rád, protože za námi často přijde a lehne si vedle nás.

Už jsme ho taky konečně přerostly, protože dlouho byl větší než my a venku byl i rychlejší, takže nám utíkal. Ale honit ho nesmíme ani venku, na to je přísný zákaz. To si budeme muset užít s Arhesem a Hectorem!

rubrika Psí život | 0 komentářů

21 Březen 2008

První jarní den – zase sníh!

Holky na sněhuDneska byl první jarní den. Na jaře je prý teplo, všechno kvete, voní, alespoň tak nám to panička říkala. My jaro neznáme, zatím jsme žádné neviděly. Ale dnes zase začalo sněžit. Tak nevíme, jestli si panička ta roční období neplete.

Celý článek »

rubrika Psí život | 0 komentářů

19 Březen 2008

Druhá procházka s cvičitelem

Při výcvikuTak pan cvičitel nám totálně bourá mýty a legendy o výchově psa. Holky opět běhaly celou hodinu volně, navíc s kamarádem, kterého vzal s sebou. Byly celé šílené, že mají koho lovit, nikdo jim to nezakazuje a oběti se to dokonce líbí. Jenže devítiměsíčnímu maďarskému ohaři prostě nestačily, ať dělaly co dělaly, takže funěly, zběsile lítaly a řičely vztekem, že ho nemůžou chytit. A Aristo je proháněl, terén neterén, lítal jako vítr a hrozně ho bavilo, že za ním funí dvě chlupaté kuličky.

Cestou jsme potkali spoustu pejsků, holky si je klidně očichávaly, docela ani nehysterčily, jen se přátelsky zdravily. Celou dobu se držely v rozumné vzdálenosti kolem nás, na dohled. Cheynee mi často stála doslova za zadkem :-), ještě není tak otrkaná a schovávala se.

Procházku jsme si užily jak se patří a už se těšíme na další!

rubrika Výcvik | 0 komentářů

17 Březen 2008

První lekce s cvičitelem

Sunny po výcvikuDneska jsme byla my tři děvčata na první lekci s profíkem, cvičitelem na pejsky a jejich majitele. V našem případě hlavně na majitele :-). Dojeli jsme do Krčského lesa, kde jsem musela holky pustit volně. Nevídáno neslýcháno, moje holčičky, v Praze!!! A tak pan cvičitel hned od začátku musel uklidňovat hlavně mě. Nevolat, nehysterčit, nechat žít.

Holky lítaly jako pominuté, hrály si, kousaly se, užívaly si volnosti. Moc se jim to líbilo! Občas kolem proběhl běžec, projel někdo na kole, prošel pejskař s pejskem. Mnou to cukalo a hned jsem chtěla holky volat a uvazovat. Pan cvičitel velel zachovat klid, nechat je, však ony si to v klidu vyřídí. A světe div se, vyřídily!!

Celý článek »

rubrika Výcvik | 0 komentářů

nahoru »