Psí pelíšek

Výlet do Jánských koupelí

1 Červen 2008

Výlet do Jánských koupelí

Ranní koupelPoprvé jsme byly my holky na opravdovém výletě, páníčci nás s sebou vzali na víkend do Jánských koupelí. Všechno začalo tím, že nás vecpali do auta. No, auto my známe a jsme na něj docela zvyklé, ale jelo se tak dlouho, že jsme se bály, že už nikdy nezastavíme. Navíc bylo vedro, takže jsme na zadním sedadle funěly, panička se pořád starostlivě otáčela, kontrolovala nás, dávala nám napít a taky se snažila zastínit okna vším, co měla po ruce, takže auto brzo vypadalo jako pojízdný cirkus.

Ale sláva nazdar výletu, dojeli jsme všichni ve zdraví. Pak nastala chvilka čekání, jestli nás vůbec pustí do předem domluveného pokoje, kam prý smí i pejsek. Nepustili, protože najednou tam pejsek nesměl. Snažily jsme se nebrat si to vůbec osobně a trpělivě jsme čekaly, co s námi bude. Ale dopadlo to nakonec ještě líp, protože nám přidělili domeček, no opravdu, malý domeček jenom pro nás, a to byla paráda!

Nejlepší na tom všem bylo, že hned ve vedlejším domečku bydlel Beny, náš kamarád. Asi ho taky nepustili do pokoje. Hned jsme si padli do oka a lítali jsme spolu po louce. My dvě jsme na Benyho pořádně štěkaly, jak se sluší a patří, aby věděl, že oň máme zájem a že si chceme hrát. Ale paničce se to nelíbilo a máme pocit, že ani ostatním lidem. Jsou to suchaři, co naděláte, ani pořádně štěknout si neumějí, co pak z toho života mají?

Večer, když jsme se zabydleli, jsme šli na procházku do nedaleké restaurace, která má i zahrádku a proti pejskům tam nikdo nic nemá. Byl tam chládek, psí kamarádi a docela se nám tam líbilo. Lidé pili pivo a klábosili a my odpočívaly na příjemně chladné kamenné podlaze.

V domečku se nám spalo hezky, měly jsme pro sebe celé přízemí, kde byl chládek, narozdíl od lidí, kteří se nahoře dusili vedrem. Ráno pak s námi šla panička na procházku k řece, Beny už tam byl, tak jsme pěkně řádili a udělali budíček celému táboru i přilehlé chatové osadě. Venku je krásně, sluníčko svítí, lidi, přece nebudete spát!!!

Budíčková fotogalerie

Po snídani jsme si ještě hrály s dalším pejskem, který byl na výletě, moc milou holčičkou. Ale nevíme, jak se jmenuje, nikdo na ní nijak nevolal, protože prý ona nic neslyší. Ale nebylo to vůbec poznat, řádila s námi a pěkně štěkala.

Hrací fotogalerie

Procházkou ale legrace nekončila, venku jsme totiž byly celý den. Nejdřív jsme se podívaly na přehradu Kružberk, kde bylo tolik vody, že se tomu ani věřit nechtělo. Ale plavat se tam nesmí, což je prekérní, i panička toho v tom vedru hořce litovala. Zatímco ostatní byli na exkurzi v přehradě, my s paničkou jsme chodily po okolí, lesem i nelesem, ve stínu i na sluníčku, tak se mrkněte, co všechno jsme viděly.

Přehradní fotogalerie

V poledne jsme všichni jeli na oběd do té pěkné restaurace Bílá holubice, kde jsme byli předešlý večer. Nám ale nic k jídlu nedali, fuj. Prý že máme doma granule a že by nám z toho stejně bylo při procházce špatně. Hlavně, že sami si dali do nosu. Lidi jsou prostě suchaři!

Hospodská fotogalerie

Po obědě se šlo zase na procházku podél řeky, chvíli po poli, chvíli po silnici, chvíli lesem, nakonec jsme ale došli na pěkné místo, kde se dalo dobře lézt do vody, tak jsme se chladily a cachtaly a Cheynee dokonce prvně v životě opravdu plavala!! No vážně! Zkoušela to nejdřív nožičkou, do hloubky, hledala, na co by stoupla, a pak tam zaplula jako vydra, jakoby plavala odjakživa. A líbilo se jí to, vlezla tam pak ještě několikrát.

Plavací fotogalerie

Večer už nás pak čekala jenom večeře, pak jsme chvíli zlobily kolem ohniště, kde se připravovaly buřty, a štěkaly jsme na Benyho, ale paničce přišlo, že už to ostatní moc ruší, tak jsme si místo buřtů dali všichni ještě jednu večerní vycházku a šlo se do hajan. S prázdným žaludkem prý se dobře spí. O tom my ale nic nevíme. My objevily misky s granulemi, tak jsme je až do noci chroupaly a chroupaly, až se to rozléhalo, a pak jsme z toho sladce chrupaly.

V neděli před cestou pro nás panička vyprosila takové maličké pilulky, schovala nám je do sýra a dala sníst, aby nám prý nebylo špatně. A nebylo, pěkně jsme v autě usnuly a doma se probudily jako rybičky. Výlet se nám moc líbil a už se těšíme, kam nás panička vezme příště! Slíbila nám i ZOO, tak jsme na to zvědavé.

  1. 1 19. Říjen 2008, Gája napsal:

    Teda holky, taková spousta vody a suchaři vám nedovolej ani omočit tlapku? To je jen další důkaz jejich sucharství.

nahoru »