Psí pelíšek

Silvestr a Nový rok

1 Leden 2009

Silvestr a Nový rok

rubrika Psí život |

Velevážení lidé, tak jsme prožily Silvestra, jak vy tomu říkáte. A musíme vám říct jediné. Je to hnus. Že si celý den nacpáváte břicha, to by nám nevadilo. Že se vesměs válíte u televize a říkáte tomu vznešeně “odpočinek”, to bychom vám s trochou dobré vůle dokázaly odpustit. Ale to, co se začalo dít před půlnocí a trvalo to až do rána, to vám odpustit neumíme.
Panička nás večer chtěla nechat vyvenčit na zahrádce, prý “ještě, než to začne”. Ale nějak to nestihla. Sotva se otevřely dveře a my vystrčily ven svoje důvěřivé hlavy, venku to začalo příšerně bouchat a práskat. Co se dělo po tom, to moc nevíme. Jen to, že jsme ve vteřině skončily v posteli na hlavě páníčkovi a třásly jsme se tak, že nám až cvakaly zuby. Ven jsme už jít odmítly, dokonce ještě v noci, když byl klid, jsme dělaly, že neslyšíme, když nás panička lákala. Ráno jsme se vyplížily jako spráskaní psi a lekaly jsme se všeho, co se jen pohnulo.
Opravdu to nechápeme, ale jestli tomu randálu říkáte zábava, pak vám asi nikdy rozumět nebudeme …
Ještě dnes, na Nový rok, se plížíme bytem se strachem v očích. Přijela k nám návštěva, příbuzní, které už jsme viděly mockrát. Začaly jsme se třást tak, že když jsme se opřely o kuchyňskou linku, vibrovala tak silně, že to znělo jako letící letadlo …
Příště nás, prosím, odvezte někam, kde se Silvestr neslaví …

Tenhle patník není k mání!

nahoru »