Psí pelíšek

Vetřelec 5, aneb kocour ze sekáče

31 Leden 2009

Vetřelec 5, aneb kocour ze sekáče

rubrika Kočičiny |

Kocour ze sekáčeMáme doma zase novou kočku. Tedy kocoura. A ani není moc nový, je vlastně už takový docela jetý. Vypadá, že už ho někdo měl. Přistěhoval se k nám, do stodoly ke koťatům.

Objevil se u nás ve čtvrtek večer. Vypil koťatům všechno jejich mlíko a panička doufala, že to tím skončí a vetřelec se půjde vetřít zase jinam. My jsme navrhovaly, aby nás na něj pustila, že mu vysvětlíme, kde jsou hranice našeho území. Jenže panička je prostě měkota. Vynesla kocoura v náručí ven, za zahradu, ale on asi pochopil tenhle akt jako pakt přátelství a dřív, než došla domů panička, byl kocour zpět. Vyhodíš ho dveřmi, vrátí se ti oknem. Vůbec mu nevadilo, že na něj štěkáme, až se můžeme potrhat.

Pak se objevil i druhý večer, vrhnul se na mlíko i granule a další den už čekal na paničku i ráno a radostně se jí otíral o nohy. Jenže naše koťata se bála jít se najíst, když byla u misek takhle příšera. Panička usoudila, že je tedy bude krmit jinde, někde, kam se tahle kreatura nedostane. Vybrala si dílnu. Lidi, my ji u toho pozorovaly. Mít kameru, natočíme vtipné domácí vídeo, vyhrajeme zájezd a pojedeme se učit anglicky.

Koťata se schovávala různě po stodole, vylézt se jim nechtělo. Tak vzala panička dvě do náruče a šouravým krokem je přenášela po úplně zledovatělém dvorku do dílny. Tam je usadila k mističkám a spokojeně šla pro druhou půlku té kočičí bandy. Jenže kočky usoudily, že daleko větší legrace bude, když si to střihnou ještě jednou, a jen se panička otočila, frrr, kočky rychlostí blesku zaletěly zase do stodoly. Panička nic zlého netuše se došourala pro zbylé dvě příšery, a bylo jí divné, že je tam těch koček pořád nějak moc. Ale nabrala si další várku a vydala se znovu na pouť zamrzlými latifundiemi. Když se to opakovalo i po druhé, panička stála ve stodole, dívala se zoufale a uvažovala o tom, jak to, že se ty kočky tak rychle množí. Bylo nám jí až líto. Ale nakonec i kočky usoudily, že už to stačilo a nechaly se vecpat do dílny všechny čtyři, dokonce se i najedly a pak se tam spokojeně uložily ke spánku.

Kocour se mezitím docela pěkně napucnul ve stodole a zase si zalezl  nahoru do sena. Jenže paničce se zdá takový dost nemocný, takže si naplánovala, že ho při nejbližší příležitosti odveze k veterináři, aby s ním něco udělali, aby byl zase zdravý a nemohl nakazit nikoho dalšího tím svým hrozným kašlem a rýmou. Tak uvidíme.

Tenhle patník není k mání!

nahoru »