Psí pelíšek

Kočičí nemoci, aneb není to tak jednoduché

6 Únor 2009

Kočičí nemoci, aneb není to tak jednoduché

rubrika Kočičiny |

Kocour ze sekáčeV neděli využila panička toho, že se kocour ukázal už po obědě, ulapila ho do kočkobedny a odvezla k doktorovi. Ten pravil, že dobře udělala, protože by mohl být kocour vážně nemocný a nakazit naše čtyři kočičí prevíty. Nebo dokonce nás!

Podívali se na něj, dali mu antibiotika, taky odčervení a něco proti ušnímu svrabu a vzali mu krev. Udělali mu různé testy. Hned se ukázalo, že kocour nemá ani kočicí AIDS ani kočičí leukémii. Třetí test, na infekční peritonitidu, se ale dělá v laboratoři, tak si na něj panička musela dva dny počkat. A pak to přišlo. Dozvěděla se, že kocour má v krvi hodně zvýšený gama globulin, a to prý vypadá, že má v sobě koronavirus, a ten, když zmutuje, tu peritonitidu dělá. To by bylo ale moc špatné, vyléčit se to nedá, museli by kocoura uspat.

Naše panička celý večer brečela jako želva, že chudák kocour a co že bude dělat. Pak se vzchopila a začala si hledat všemožné informace o té hrozné chorobě. A že toho našla! My vám to ani neumíme popsat, co ona se dozvěděla, tak to necháme na ní, aby vám sem o tom dala článek. Aby si početli i majitelé kočičích prevítů a věděli, jak se jen tak nedat.

Tak máme kocoura v dílně, v karanténě, má tam teplo a panička si ho tam vykrmuje. Až dostane další antibiotika, zase mu vezmou krev a pak se uvidí, že možná ani nemá žádný koronavirus, jak strašili. Panička čeká, zatím čistí kocourovi oči, uši a kožíšek a vůbec z něj dělá něco úplně nového. Aby nebylo poznat, že je ze sekáče!

  1. 1 14. Únor 2011, Šarlota napsal:

    Vážení,
    obracím se na vás o radu, máme kočku stáří tak
    5 let, asi před třemi roky jí omrzly uši. Nyní se jí na jednom uchu na vrchní straně udělal nepěkný bolák, je to kočka venkovní, spí leckde. Bolák je tmavý, někdy si strne strup do krve, dávala jsem na to framik.mast a žlutý prýšek, nyní peroxid vodíku, pěkně šumí a na to prášek septonex.
    Je čiperná, žere, pije, ale občas jde i do domu, venku máme ještě jednu kočku a psa.Jsme na vesnici. Děkuji za odpověď. Zdraví Zdena Marková

nahoru »