Psí pelíšek

Úúúž je zase pryč …

27 Březen 2009

Úúúž je zase pryč …

rubrika Kočičiny |

UprchlíkKocourovi jeho předsevzetí, že bude způsobným chovancem léčebny pro slabomyslné kocoury, moc dlouho nevydrželo. Pořádně se nažral, i do zásoby, a pod rouškou tmy zase vecpal svou gumovou hlavu do škvíry ve vratech a odešel do šírého světa. A to, prosím, panička do té škvíry před tím natloukla kousek dřeva. Ani myš nemohla proklouznout, soudila panička.

Máme jí rády, je hodná a určitě to myslela dobře. Budiž jí přičten k dobru alespoň ten úsudek, že musí škvíru něčím zaplnit. Provedení už, pravda, trochu pokulhávalo. Přestože panička vynaložila nemalé úsilí, aby ten kousek dřeva natloukla do vrat dloooouhým hřebíkem, kocourovi stačily i ty jeho slabé tlapičky, aby celé dílo oderval, odhodil na zem a spokojeně se zase protlačil.

Trochu tím u nás zabodoval a mírně si zlepšil reputaci.
Nicméně je zase fuč a tentokrát si asi dává pozor, aby se tu moc neukazoval. Tak panička bloudí kolem zahrady a volá ho. Už nám to leze na nervy. O co jde? Evidentně se mu udělalo dobře, rýma i kašel jsou pryč, nabral sílu a přes dvě kila špeku, tak se vydal za kočkama. To je prostě jaro a příroda je mocná.

Tenhle patník není k mání!

nahoru »