Psí pelíšek

Třetí želva

26 Červenec 2009

Třetí želva

Tři želvyO Vánocích jsme se s paničkou dívaly na televízi na pohádky. Jedna z nich se jmenovala Třetí princ. Panička se tím asi nechala inšpirovat, protože pejsky má tři, u koček to trochu přestřelila (ale my to určitě jednou srovnáme, až se nebude dívat), a dvě želvy jí byly málo, tak si donesla třetí.

Umisťování nové želvy do přírodního prostředí naší zahrádky a jezírka, to byl přímo obřad. Bylo třeba ohlídat, aby jí stávající dvě obyvatelky nechtěly z teritoria vyštípat, v případě želv spíše vykousat. Želvy jsou bestie dravé a veskrze kousavé. Ale proběhlo to hladce. Nová obyvatelka byla jen přísně prozkoumána, ze všech stran očichána, ale jinak zůstala nedotčená.

Byla to ale komedie paničku pozorovat, jak starostlivě hlídá vodní želvu, aby se neutopila. Nová želva se bála, tak se schovala do vody, až ke dnu, což želvy prostě dělají, když se bojí, zatímco ty naše se venku opalovaly na sluníčku, což taky želvy prostě dělají, když se nebojí.
Ale paničce to nedalo a co chvíli do želvy dloubala, jestli není utopená. Vždycky jí vytáhla z vody ven, koukala, jestli kouká, a pak jí tam zase pustila. Želva asi musela mít pocit, že se ocitla v blázinci. Když konečně vylezla ven, zase se snažila vší silou zahrabat pod zem, což taky paničku nenechávalo klidnou a chodila jí pro změnu vytahovat z trávy a hlíny.

My zvířata jsme naštěstí mnohem inteligentnější, než lidi, takže želva pochopila, že je panička blázen, upustila od dalších přirozených aktivit a začala se chovat tak, aby paničku ukonejšila a ta jí konečně dala pokoj. Nakonec byli snad spokojení všichni. Nová želva měla určitě radost, že po patnácti letech strávených v akváriu může dovádět v jezírku, dokonce že tam má dvě kámošky, naše želvy měly radost, že mají novou kámošku a tudíž změnu a povyražení, panička se radovala, jak se jí ten zvěřinec pěkně množí.

Na nás té radosti bylo už trochu moc, tak jsme šly aspoň rozkousat rohožku u dvéří, aby nebyl ten svět tak růžový. Nazdar.

Album Tři želvy

  1. 1 1. Říjen 2009, Gája napsal:

    Po 15 letech v akváriu není divu, že si užívá potápění i hrabání v zemi. Blahopřeju k rozrůstání zvěřince a předpokládám, že časem dojde k nějakému žárlení (2+1?) a přijde na přetřes čtvrtá želva a bude to zase jiná pohádka.

nahoru »