Psí pelíšek

Štědrý den

24 Prosinec 2009

Štědrý den

VánocePanička to nakonec všechno stihla, sama tomu ani nemohla uvěřit. Uklidila, navařila, napekla a zabalila dárečky. Takže dneska jsme si už všichni jenom užívali. Lidi, nikdo neví, jak jsme se na tenhle den všichni, ale hlavně panička, těšili! Od rána jsme sledovali krásné vánoční filmy a pohádky, odpočívali jsme na kanapi s novým přehozem, jedli jsme dobroty a panička odpoledne jen tak zlehka dovařila, co se dovařit mělo.

A pak byla večeře. Polévka prý byla dobrá, říkali lidé. Bramborový salát taktéž. O řízečku něco víme, dostaly jsme kousek. Teda panička se moc nepředala, ale jak se říká, darovanému koni na zuby nehleď a lepší, než drátem do oka. Stejně jsme se nejvíc těšily na stromeček a dárečky!

A že bylo na co! Co přinesl Ježíšek lidem, to nevíme a ani nás to moc netrápí. Hned jsme se vrhly na dárečky, co byly pro nás. To my hned poznáme. Dostaly jsme spoustu dobrot, kousací kosti a koule i různé voňavé tyčky. Ale hlavně jsme dostaly hračky! Pod stromečkem jsme objevily zelenou tahací žábu, červeného bubáčka a PRASÁTKO!!!! Prasátko je hitem letošních Vánoc. Lidi, neumíte si představit, jak velikou radost nám dělá veliké růžové prase, které nádherně chrochtá, když se do něj kousne. Strašně nás to baví, rveme se o něj jako koně a chrochtáme, co to dá. Poněkud menší radost má z toho panička, když jí i v noci neúnavně chrochtáme pod postelí. Lidi nemají pochopení pro tu správnou hru. Prasátko je kamarád!

Tenhle patník není k mání!

nahoru »