Psí pelíšek

Výlet na Stvořidla a Křemešník

20 Srpen 2010

Výlet na Stvořidla a Křemešník

rubrika Psí život |

Holky na StvořidlechUž dlouho jsme nebyly s paničkou na pořádném výletě. Ale tuhle se panička překonala, prohledala mapy, portál Kudy z nudy, všechny možné další rady kam se vydat na výlet, a vymyslela, kam se pojede. (Trochu jí kazilo náladu naše společné hárání, ale nám naopak vůbec ne. My se těšily, jestli cestou potkáme nějakého pejska).

První výlet byl na Stvořidla, malebnou to krajinu kolem řeky Sázavy. Vodu máme rády, tak jsme se těšily.

Ráno jsme způsobně naskočily do auta, dostaly jsme svoje bezpečnostní pásy a už se jelo. Cesta to nebyla daleká, takže za chvíli už jsme vystupovali v kempu Stvořidla. A dál se šlo pěšky. Nejdřív jsme se nudily, protože jsme musely být na vodítku, dokud byli v dohledu nějací lidé. Ale jak jsme se ocitli mimo civilizaci, panička nás pustila a my si začaly užívat. Lítaly jsme, běhaly jsme, lezly jsme do řeky a sem tam jsme i udělaly pár temp. Sázava má ale v těch místech docela silný proud, tak nás panička pořád sledovala a taky vyhrožovala, že jestli nás to strhne, bude tam pro nás muset skočit. Nejdřív jsme si pohrávaly s myšlenkou, že její odvahu trochu prubnem, ale pak se nám jí zželelo, když si tak vykračovala v novém oblečku. Omezily jsme se tedy jen na dovádění. Les je tam opravdu pohádkový a řeka je plná velikých balvanů.

V poledne jsme si odpočinuly v bufetu v kempu, trochu jsme si pospaly a po obědě se jelo dál. Tentokrát na vrch Křemešník. My znaly jen salám stejného jména a podezřívaly jsme paničku, že Křemešník vybrala jen proto, že má dietu a nic podobného nesmí, pročež má na to chuť. Ale kdo se moc ptá, moc se dozví, byly jsme rády, že se ještě nejede domů.

Křemešník je vrchol nevysoký, z parkoviště se na něj dá docela snadno vyšplhat po krátké sjezdovce. Nahoře je poutní kostel, restaurace, hotel, hřiště a rozhledna. Na rozhlednu panička nevylezla, páč se výšky bála, nicméně jinak jsme okolí prozkoumali docela podrobně. A už se těšíme, kam nás vezme příště!

Fotogalerie Stvořidla a Křemešník

Tenhle patník není k mání!

nahoru »