Psí pelíšek

Štědrý den

24 Prosinec 2008

Štědrý den

Vánoční cukrovíDnes byl den, na který jsme se už dlouho těšily. Lidé mu říkají Štědrý a štědrý opravdu byl! A taky slavnostní. Užily jsme si ho mnohem víc, než loni, protože loni jsme byly ještě maličké, sotva jsme se v novém domově rozkoukaly. Ale letos to byla už ta pravá zábava.
Od rána jsme se všichni radovali, panička nám dávala dobroty a koukali jsme na pohádky. Odpoledne to tu začalo vonět, to jak panička připravovala večeři. Vařila rybí polívčičku, smažila kapra a taky řízky. My jsme dostaly trochu polívky a kuřecí řízek, ten byl! Kočky ve stodole zase k večeři dostaly kapra a taky si moc pochutnaly, potvory mrňavé. Jen ať nám pěkně tloustnou, až je jednou konečně chytnem, bude to stát za to.
Ale zpět ke Štědrému dnu. Po večeři všechno zhaslo, svítil jenom stromeček a svíčky, odněkud zazvonil zvoneček a pod stromečkem se objevila kupa dárků. To bylo radosti!!! Každý dostal spoustu balíčků a rozbaloval jako o závod. My jsme dostaly každá balíčky dva. V jednom jsme si rozbalily plyšové zvířátko a to druhé bylo zase zvíře pískací. Udělalo nám to velikou radost, máme tak vlastně trénink na ty kočky. Plyšáci jsou krásně chlupatí, dají se tahat a kousat a cupovat, gumová zvířátka zase krásně piští a dají se žužlat. Jen to má zatím jednu vadu, panička nám k večeru ta pískací zvířátka vždycky zabaví a někam schová. Že prý jí to pískání ruší ze spaní. Houbelec, závidí nám je, to je to!

Štědrovečerní galerie

Tenhle patník není k mání!

nahoru »