Psí pelíšek

Zdravá výživa

21 Květen 2009

Zdravá výživa

Holky se pasouS jarem na nás přišly divné chutě. Daly jsme se na zdravou výživu. Nejdřív jsme prozkoumaly zásoby, které má doma panička. Tři tabulky čokolády, pixla Nutely, načatá tatarka, kobliha a několik smažených řízků z předvčerejška se však za zdravou výživu dají považovat jen stěží. Řízky a koblihu jsme pro jistotu snědly, abychom ulevily paniččinu už tak pochroumanému zdraví, a vydaly jsme se hledat dál. Výsledek bádání byl však žalostný. V téhle domácnosti prostě o zdravé výživě nikdo nic neví.

Důrazně jsme paničku žádaly o zakoupení speciální makrobiotické stravy pro psy, ale panička si ťukala na čelo a poslala nás do háje. Byla nevrlá. Asi hledala ty řízky. Dobře, že jsme po sobě umyly i kastrůlek, tak nikdo nepozná, že jsme to byly my.

A pak jsme šly do toho háje, tedy na zahradu, trochu se napást. Tuhle jsme slyšely v televizi, že na zahrádce se dá najít spousta zdravých bylinek. Jeden pořad dokonce ukazoval, jak lidi závodí v pojídání čerstvě natrhaných kopřiv. Tohle asi zkoušet nebudeme, ale bylinky nám zachutnaly.

Od paničky jsme si za to vysloužily přezdívky jako kozy, ovce nebo krávy. Ona však, díky své stravě zcela nezdravé, již začíná připomínat statného vepře. Co nám tedy bude vyčítat, no ne?

Pasení a krmení

Tenhle patník není k mání!

nahoru »