Psí pelíšek

Sbohem, Kulíšku …

12 Listopad 2009

Sbohem, Kulíšku …

rubrika Psí život |

KulíšekNáš skorobráška Kulíšek byl už předevčírem nějak nemocný. Přestal chodit a jen ležel v pelíšku. Panička mu naměřila i teplotu, tak ho radši dovezla na kliniku pro zvířátka. Myslela si, že tam dostane nějaká antibiotika a bude to zase dobré.

Na klinice mu ale udělali testy a zjistilo se, že Kulíškovi selhala játra, a to nějak zásadně. Tak si ho tam nechali, játra mu čistili a ještě mu udělali sonografii bříška. Tam ale objevili ještě problém se slinivkou a žaludkem. Náš milovaný Kulíšek prostě už devět let bral spousty léků, které mu sice pomáhaly na epilepsii, ale postupně mu ničily různé orgány …

Ještě dnes ráno Kulíškovi dělali orientační test na slinivku, zánět se potvrdil. A to je prý onemocnění moc bolestivé. Tak poslali výsledky do laboratoře, že bude večer výsledek ještě přesnější.
Odpoledne ale pan doktor volal paničce, že je s Kulíškem zle. Tak jela, celá šílená, aby ho ještě viděla … nás s sebou nevzala, tak zbytek víme jen z vyprávění.
Když panička dorazila na kliniku, Kulíšek už ležel v péči pana doktora a dvou sestřiček, intubovali ho, dýchali za něj, do srdíčka mu pravidelně injekcí dávali adrenalin, aby pracovalo. Aby Kulíšek paničku ještě viděl … tak ho vzala do náruče, pan doktor odpojil všechny přístroje a Kulíšek za pár vteřin přestal dýchat …

Kulíšek, jako my všichni pejsci, měl víc rozumu, než panička. Panička by neměla tu sílu rozhodnout o tom, kdy se má ukončit jeho život. A Kulíšek to moc dobře věděl. Tak vzal osud do svých rukou a vyřešil to za všechny. Za doktory, kteří vymýšleli, jaká další léčba by mu pomohla, za paničku, která se topila v slzách, že bude muset říct “teď …”.

KulíšekPanička s ním seděla, tiše mu vyprávěla a plakala mu do kožíšku. Strávili spolu devět let. Pečovala o něj ve dne v noci, a to bez nadsázky. A najednou jí ležel v náručí, bezvládný … snad jí ještě slyšel, třeba už jeho dušička poletovala někde nahoře a dívala se na ní.

Když pan doktor vyšetřením konstatoval, že podle našich pozemských zákonů už je Kulíšek po smrti, dovezla panička s páníčkem Kulíška domů, vykopali mu hrobeček hned vedle Sandy, aby nebyl sám a aby jeho psí dušička hned našla spřízněnou duši. Panička mu na cestu rozsvítila lampičku, aby dušička do psího nebe dobře trefila.

Kulíšku, máme tě moc rády a už navždycky zůstaneš náš skorobráška a my tvoje zlobivé skorosestřičky. A neměj nám za zlé, jak jsme tě tahaly za nožičky a ocásek, když jsme byly ještě malé. My z toho neměly rozum.
Pozdravuj od nás Sandy a řekni jí, že se spolu určitě jednou sejdeme. My teď máme službu u naší paničky, vždyť to ty i Sandy víte, jak je těžké jí ohlídat. Tak jsme převzaly štafetu za vás. Ale jednou nám služba taky skončí a my si přijdeme hrát s vámi.

Sbohem, Kulíšku …

Sunny a Cheynee

  1. 1 16. Květen 2010, Adéla Ungermannová napsal:

    Dobrý den,
    už skoro rok sleduji váš blog. A chtěla bych se s vámi podělit o svůj příběh. Deset let se snažím mít miminko, bohužel se nezdařilo ani po umělém oplodnění. Před dvěma lety, kdy jsem dvakrát během, jednoho roku 2x potratila, jsem upadla do silných depresí a nechtělo se mi už vůbec nic. Asi po půl roce jsem si pořídila pejska – maltézáčka dali jsme mu jméno Skoty. Stal se mým životem, udělala bych pro něj cokoliv. Když mu bylo asi 3/4 roku, jednoho dne , když jsem spala, jsem zaslyšela hrozně zoufalé zakvičení. Vyběhla jsem z postele a viděla Skotyho ležet bezvládně na boku, s jazykem venku. Úplně jsem zpanikařila a propadla hroznému zoufalství, myslela jsem si, že mi umřel. Nosila jsem ho po bytě v náručí a prosila ho ať mi neumírá. V tu chvíli mi v rukách ztvrdnul á já začala tušit, že jde o epilepsii. V ten den měl 5 záchvatů v intervalu po čtvrt hodině za sebou. Okamžitě jsem ho vezla k veterináři, kde moje tušení jen potvrdil. Veterinářka mně řekla, že budeme muset nasdit léky. Já jsem jí na to odpověděla, že zkusíme počkat na další záchvat. Prvních 14 dní to byl úplně jiný pejsek, nechtěl ke mně vůbec jít, bál se mně, pořád jenom polehával. Po záchvatu jsem sedla k internetu a začala hledat co dál, našla jsem váš příběh o Kulíškovi. A rozhodla jsem se zatím pro alternativu. Koupila jsem homeopatika a 14 dní po záchvatu jsem mu jela pro brášku, kterému jsem dala jméno Kulíšek. Kulíšek byl živé štěňátko, který si ze Skotym padl do oka. Naučil ho nebát se všeho, byla to úžasná proměna Skotyho. Vynechala jsem všechny věci, které by ho mohli stresovat. Občas jsem pozorovala, že když se začal Skoty stranit a třást se, okamžitě jsem ho brávala do náruče a pořád jsem na něho mluvila. Ze strachu, že by se mohlo něco stát jsem skoro nikam nechodila. Ted 14. června budeme mít rok od záchvatu a doufám, (musím to zaklepat), že tak silný už se nikdy neobjeví.
    Chtěla bych vám poděkovat za krásné počtení a za spousty užitečných rad, bez vašeho blogu bych to určitě moc dobře nezvládla.
    Mějte se hezky.
    Zdraví vás Adéla, Skotíček a Kulíšek

  2. 2 17. Květen 2010, Amálka napsal:

    Dobrý den, Adélo,
    Váš příběh mě úplně dojal. Tak Vy máte taky Kulíška! Je úžasné, jak Skotíčkovi jeho přítomnost pomohla. Epilepsie je nevypočitatelná, a přesně jak píšete, i stres může záchvat vyvolat. Takže čím pohodovější život bude Skotík mít, tím lépe. Moc vám přeju, aby už žádný záchvat neměl a aby si s Kulíškem užívali krásný a dlouhý psí život. A Vám přeju, abyste byla moc šťastná a spokojená.
    Mějte se pěkně a dejte vědět, jak se kluci mají!
    Amálka

nahoru »