Psí pelíšek

Sníh a potkaní inteligence

28 Leden 2010

Sníh a potkaní inteligence

SníhSněží. Vítr nám zase zavřel přístupovou cestu. Odhazovat sníh už ani nemá cenu. Panička sleduje v televizi zprávy o tom, jak je celá republika v kalamitě.
Užila si to na vlastní kůži, když se jí povedlo do sněhu zaparkovat tak šikovně, že už nemohla ani tam ani ven. A hned bylo veselo.
My jsme omezily pohyb venku jen na nutné vyvenčení, jinak jsme doma a tulíme se s paničkou. Nedávno jsme sledovaly v televizi pořad, který nás zaujal. Vědci tam ukazovali pokus s potkany. Jednu skupinu potkanů hladili a mazlili, drbali je na bříšku, až se potkani smáli. Když dal vědec ruku do akvárka, potkani hned hup a už byli u ní a dožadovali se drbání. Druhou skupinu potkanů nikdo nehladil ani nedrbal, chudáky. A pak dělali nějaké testy, jako jak jsou ti potkaní chytří. A zjistili, že ta skupina, kterou ruka vědcova hladila a drbala, byla o mnoho chytřejší, než ta ošizená.
Tak od paničky mnohem víc vyžadujeme mazlení a drbání, hlavně na bříšku. Jestli nám to zvedne IQ, budeme se mazlit do roztrhání těla!
Určitě je to lepší, než být v tom dnešním počasí venku …

Sníh, sníh, sníh …

Tenhle patník není k mání!

nahoru »