Psí pelíšek

Byl u nás Mikuláš

5 Prosinec 2007

Byl u nás Mikuláš

Sunny a Cheynee, 6 týdnůDnes nastal dlouho očekávaný den D. Dopoledne jsem ještě chystala domov pro nové členy rodiny, rovnala pelíšky, hračky, kousací kostičky a mističky, odpoledne jsme se pak vydali směrem k Pelhřimovu, do Olešné, abychom si konečně odvezli naše “miminka”. Byla jsem nervózní, jak obstojím jako novopečená maminka, co na mě budou holky říkat a jak se jim bude u nás líbit.

U Kosů bylo jako vždycky milo, hned nás uvedli přímo ke psímu velepelíšku, kde vrnělo, skuhralo, ňafalo a kníkalo sedm statečných. Psí maminka Asta vypadala o poznání unavenější, než minule, bylo vidět, že už je ten správný čas, aby šly děti do světa. Naše dvě krasavice byly hned na první pohled k poznání, měly huňatější kožíšek než jejich bráškové a sestřičky. Tak jsme si dvě kuličky vytáhli z vrnící smečky a odnesli jsme si je nahoru, kde jsme ještě s Kosovými poseděli, probrali všechno důležité a dostali cenné rady, co a jak se štěňátky. A pak už rovnou domů, dovézt Mikulášskou nadílku, andlíka a čertíka, tam, kam patří.

Cesta autem proběhla nad očekávání dobře. Zpočátku holky sice trošku skučely, ale vydrželo jim to asi jen pět minut a pak spaly jako dva špalíky, pěkně vedle sebe v pelíšku.

Doma na ně čekal jak náš malý voříšek Kulíšek, tak i Beník, zlatý retriever, který byl u nás na škole v přírodě. Kulíškovi byly holky ukradené, to on už je náš Kulíšek takový pohodář, Bendelín se o ně naopak zajímal a jal se je otáčet tlapou, což mě, paničku, dohánělo k šílenství strachy, že je rozmajzne jako mouchy. Ale nestalo se, Bendelín věděl, co činí, pěkně si je otočil, aby věděly, na koho si nemají troufat. Tím si to vysvětlili a od té doby už byl klid. Holky k němu vzhlížely a občas si povyskočily, aby mu dosáhly na čumák nebo na ocas. S Kulíškem si chtěly hrát, ale on na to není, má rád svůj klid, tak jsme hlídali, aby ho samou láskou nesnědly.

Všude se píše, že první noc v novém domově je pro štěňátko stresující a odborná literatura se hemží radami, co a jak. Ale tím, že jsme si donesli holčičky rovnou dvě, jsme jejich stresu (o našem nemluvím) zabránili. Přitulily se k sobě a spí jako nemluvňátka. Tak dobrou noc, holky, sladké sny v novém domově!!!

Mikulášská fotogalerie

Tenhle patník není k mání!

nahoru »