Psí pelíšek

První lekce s cvičitelem

17 Březen 2008

První lekce s cvičitelem

rubrika Výcvik |

Sunny po výcvikuDneska jsme byla my tři děvčata na první lekci s profíkem, cvičitelem na pejsky a jejich majitele. V našem případě hlavně na majitele :-). Dojeli jsme do Krčského lesa, kde jsem musela holky pustit volně. Nevídáno neslýcháno, moje holčičky, v Praze!!! A tak pan cvičitel hned od začátku musel uklidňovat hlavně mě. Nevolat, nehysterčit, nechat žít.

Holky lítaly jako pominuté, hrály si, kousaly se, užívaly si volnosti. Moc se jim to líbilo! Občas kolem proběhl běžec, projel někdo na kole, prošel pejskař s pejskem. Mnou to cukalo a hned jsem chtěla holky volat a uvazovat. Pan cvičitel velel zachovat klid, nechat je, však ony si to v klidu vyřídí. A světe div se, vyřídily!!

Cheynee po výcviku - nééé, už nééé!Fotky z toho nemám, to až příště. Měla jsem co dělat sama se sebou. Neustále jsem je sledovala a hlídala aspoň pohledem, když už jsem je nesměla volat. Jednou se nám holky rozběhly moc dopředu, tak jsem se jim schovali. Holky lítaly kolem jako zběsilé a hledaly. První nás našla Sunny, stulila se ke mně, a čekali jsme, co Cheynee. Ta lítala ještě chvíli potom. Měla jsem srdce maličké a úplně v krku. Moje holčička. Ale nakonec nás taky našla, to bylo radosti!!! Miláčkové moji. Můj mateřský pud spíš velí – upoutat a nikdy nepustit, aby se neztratily. Ale moudrý pan cvičitel radil – svůj strach postupně přenést na ně. Neměla bych se bát já o ně, ale ony o mě.

Bude to běh na dlouhou trať. Tohle už není jen sedni, lehni. To se za pamlsek naučí každý trouba, navíc v bezpečí kuchyně je to brnkačka. Ale v lese, neznámém prostředí, je to adrenalin. Po cvičení byly holky úplně hotové, doprovodné fotky jsou právě z fáze odpočinku.

Uvidíme, jaká bude další lekce, moc se těsíme. A já už vím, že si před tím dám velikého panáka!!!

Tenhle patník není k mání!

nahoru »